top of page
Yazarın fotoğrafıEbru Piroglu Durgut

Marbling Bodrum Losyon Mum - Isıltını Isıktan Al-Hikayemiz

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2023


Son yıllarda, losyon mumlar olarak bilinen masaj mumları çok revaçta. Spa’larda, cilt bakım salonlarında, alternatif tıpta oldukça ilgi gören losyon mumlar evinizin kokusunu güzelleştirmekle kalmıyor, eriyen kısımlarını cildinize uyguladığınızda nemlendiriyor ve hoş bir koku bırakıyor. Yani, bir nevi doğal krem!

Marbling Bodrum mumlarını bu amaçla üreten Bodrum’lu bir üretici. Hatta üreticiden ziyade gayet basit bir atölye. ‘İçinde hiçbir kimyasal madde barındırmayan Marbling Bodrum mumlarının en önemli özelliği cildinize sürebiliyor olmanızdır.’ diyen marka sahibi Ebru Piroğlu Durgut, bu maceraya giriş hikayesini ve Marbling Bodrum’u şöyle özetliyor:


Hikayemiz nasıl başladı: “Bir hobisi olmalı insanın diyerek çıktığım bu yolda; severek, eğlenerek yaptığım işi ciddiye aldım, bu sayede başarılı olmak çok da zor olmadı diyebilirim. İnsanların mum tutkusu bilinen bir gerçektir. Mumların sevilmesinin yanı sıra, sağlığımızı olumsuz etkilediği gerçeğini yıllardır duyarız. Mum hayranı olan biri olarak, bu konuda en sağlıklı ve en iyi performanslı mumu üretmek istedim. Marbling Bodrum olarak sadece yanıp biten mumlar değil, faydası olan mumlar üretmeye başladım. Kokuların yıllardır bilinen tedavi edici özellikleriyle ruhunuza, soyanın ve yağların tedavi edici anti-aging özellikleriyle de cildinize dokunmak fikriyle çıktık yola. Marbling Bodrum losyon mumlarının erime noktası çok düşük olduğundan, yağ masajı için doğrudan cildinize sürmeniz güvenlidir. Yazın sıcaklığını unutturmayan hindistan cevizi & yaban mersinli; zihni güçlendirip, zindelik ve enerji veren narçiçeği & miskli ve antioksidan özelliğiyle rahatlatan yasemin & yeşil çaylı çeşitlerimizle Bodrum evlerinin vazgeçilmezleri arasına girdik.”


Hikayemiz: Marbling Bodrum Losyon Mum - Isıltını Isıktan Al


Evinizi ve cildinizi güzelleştirecek mumların kokuları ile de ruhunuzu dinginleştirin.

1930’lu yıllardan beri koku terapisi sanatı diye bir gerçek var. Özellikle strese bağlı hastalıklarda koku terapileri uygulanırmış. Kokunun özel bir hafızası var. Gözün ve kulağın unuttuğunu koku hatırlatabilir. Zihnimizde anlamını yitiren duygular bile kokuyla yeniden anlamlı hale gelebilir. Yapılan çok sayıda tüketici araştırmasına göre, koku mum alıcılarının en çok önem verdikleri faktördür. Kokulu mum tasarımı için en iyisi kokuların kombin yapılmasıdır. Mumların yatıştırıcı, romantik bir atmosfer yaratmak için kullanıldığı bilinir. Fakat doğru koku seçimiyle hazırlanmış mumların ruh halinizi düzelttiği de ispatlanmıştır.



Yiyemediğiniz Hiçbir Şeyi Cildinize Sürmeyin


Muma duyduğu hayranlıkla evinde atölye kurarak mum yapmaya başlayan Ebru Piroglu Durgut, mumları yaparken kullandığı kimyasallardan rahatsız olmaya başladıktan sonra "Neden Sağlıklı Mum Yapamıyorum?"diyerek düşünürken yaptığı araştırmalar, katıldığı workshoplar sayesinede içinde hiçbir kimyasal bulunmayan, sürülebilir hatta yenebilir mumlar üretmeye başladı.

2006 yılından bu yana, losyon mumlar olarak bilinen masaj mumları yurt dışında popularitesini arttırdı. Türkiye'de de kimyasal içerikli mumlar yerine artık evlerde de bu sağlıklı mumların kullanılması gerektiğini düşünen Durgut, her kesime hitap edebilecek Losyon Mumlar üretiyor.

Bu sağlıklı mumların insanlar tarafından bilinmesi ve kullanılması gerektiğini söyleyerek, kendisine böyle bir misyon yükledi.



Marbling Bodrum, bu yola çıkarken fark yaratmak istedi. Mumları aksesuar değil, bir terapi aracı olarak kullandırmak istedi. Mis kokulu mumlar yaparken kokuların şifa etkilerini ön plana çıkardı. Saf uçucu yağlar, çiçek yağları veya doğal özler kullandı.

Sürülebilir Losyon Mumların sevilmesinin ardından da YİYEMEDİĞİN HİÇBİR ŞEYİ CİLDİNE SÜRME felsefesiyle katı parfümler ve dudak balsamları üretmeye başladı.


Losyon Mum


50 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page